Systeemintegratie

Veelal hebben zorginstellingen en zorgverleners veel wensen – the dreams – maar kunnen ze die moeilijk vertalen – the wizard – naar een oplossing. Dit omdat een bouwproces in de meeste gevallen pas start met stap 4: het opstellen van een lastenboek. Maar in de praktijk is dit lastenboek vaak niet afgestemd op de echte noden van de klant.
Fase 1: Bij het aanreiken van oplossingen starten wij het proces met een multidisciplinair overleg met alle stakeholders die betrekking hebben tot zorg en technologie. Met als bedoeling de zorgvisie in kaart te brengen. Er wordt een antwoord gegeven op vragen als “Wat te doen met dwaalgedrag? Hoe zal de nachtzorg georganiseerd worden? Hoe open zal de de voorziening zijn voor bewoners en bezoekers?” Het antwoord op deze vragen zal gelijk lopen met de visie van de voorziening.
Fase 2: Het resultaat van deze voorstudie wordt in de tweede stap vertaald, uitgedacht en neergeschreven in een Functioneel Programma Van Eisen (fpve). Hierin wordt het gehele verhaal met zorgroutines, alarmflows e.d. uitgeschreven zodat deze begrijpbaar worden voor iedere stakeholder.
Fase 3: Deze fase omvat het opbouwen van een Proof Of Concept (POC). Vooraf wordt er een keuze gemaakt in de best mogelijke technologische oplossing. Er worden gesprekken gehouden met de verscheidene technologie-aanbieders om de best passende technologische oplossing uit te kiezen. De POC zijn één of twee kamers in de voorziening die volledig omgebouwd worden naar een reële testruimte waarin al de gekozen technologie-aanbieders hun oplossing installeren en testen. Om uiteindelijk tot de ultieme oplossing te komen.
Fase 4: Het zorgverhaal wordt vervolgens met technische details neergeschreven in “tekstvorm”. Dit verslag kan door het studiebureau in het technisch lastenboek geïntegreerd worden.
Fase 5: In de uitvoeringsfase hebben wij een expertiseteam dat de oplossing ook werkelijk kan realiseren, dit door het integreren van de diverse technologieën. Hier komt onze rol als systeemintegrator naar boven. Vaak worden wij ook ingeschakeld om toezicht te houden op de uitvoering door derden.Deze stap houdt de begeleiding van de installatie in, een werfopvolging, supervisie, soms ook effectieve programmatie of plaatsing van technologieën. De situatie wordt telkens getest en er worden opleidingen voorzien aan alle betrokken partijen zodat iedereen correct geïnformeerd is.
Fase 6: Wij staan steeds in voor een eerstelijnsondersteuning in de vorm van een servicecontract. Dit omvat een opvolging/bijsturing van projecten.

Ontwikkeling
Vaak merken we in projecten dat bij het integreren toch een technische schakel ontbreekt, of dat er nood is aan een specifieke database. Voor al deze gevallen kan The Wizard of Dreams zelf maatwerk aanleveren. Hiervoor hebben we zelf de nodige projectmanagement skills én een aantal talen in huis. Als we in-house expertise ontbreken, dan hebben we connecties met gespecialiseerde ontwikkelhuizen die ons ondersteunen.
We hebben ervaring in ontwikkelen van SQL databases, PHP scripts, C++, smartphone apps, tablet apps, koppelingen met domotica zoals KNX en Qbus, RS485, DALI, etc.
Service
Interessante integraties uitwerken is één ding. Ze nadien laten mee-evolueren met de nieuwste ontwikkelingen, en up-to-date houden is een andere zaak.
In projecten zien we meer en meer dan The Wizard of Dreams na oplevering ingeschakeld wordt als eerstelijns support, om de bouwheer en de technische ploeg te helpen bij problemen snel de oorzaak bloot te leggen, om vervolgens de goede herstelling zelf uit te voeren of op te volgen.


Consultancy & training
Vanaf het begin is ook training volgen belangrijk geweest, en zo werd The Wizard of Dreams in 2014 naast Qbus trainer die het al lang was, ook gecertificeerd KNX-trainer voor SBM. Deze nieuwe stap opende een nieuwe visie voor het bedrijf, wat de logische stap zette naar doorgedreven integratie van technieken in woningen en commerciële gebouwen. Op dat moment werd The Wizard of Dreams ook regelmatig ingeschakeld voor internationale trainingen in diverse continenten rond de wereld. Dit gaf een enorme bagage van hoe in andere landen gewerkt wordt.